Get Adobe Flash player

Kongens nye klær

Jeg skal skifte kledning de neste dagene. Opplest og vedtatt. Jeg har ikke hatt et ord med i laget. Det er min kone som har manipulert mine foreldre. Det er  i hvertfall min teori. Pappa ringte meg i går og spurte om ikke det var tid for å bytte kledning på kvisten. Min far er en fin fyr og var selvsagt mer enn villig til å stille sin arbeidskraft til disposisjon. Kom igjen, vi tar det nå så er vi ferdige før jeg skal ha ferie. Det er den gamle skolen det. Ikke noe hindring med full guffe på ettermiddag og kveldstid selv om man har en full arbeidsdag på jobben bak seg. Personlig var det såvidt jeg klarte å formulere noe som helst. Jeg var fremdeles halvveis i drømmeland. Han ringte mitt i middagsluren min.

Når høres jeg utakknemlig ut. Det er jeg ikke. Jeg er kjempeglad for å få hjelp. Uansett så var min jobb i første omgang å få handlet inn nødvendige matrialer. Dermed bar det ut for å ta en titt på galskapen. Jeg måtte jo beregne hvor mye matrialer jeg kommer til å trenge. Tenkte jeg skulle ta det litt på slump. Sånne kvister er som regel ganske utilgjengelig plassert. Min er intet unntak, ergo å ta mål litt på slump.

Jeg begynte å få en viss formening om mengden matrialer som kom til å gå med. Jeg er ganske flink til sånt. Jeg har vært selger mot proffmarkedet i to forskjellige varehus. Men etterhvert begynte jeg å miste litt fokus. Jeg var ikke lengre så opptatt av løpemeter pr kvadrat, hjørnebord og vindtetting. Jeg var mer opptatt av hvor forbaska utilgjengelig den kvisten var. Flere og flere potensielle problemer dukket opp i hodet mitt. Var ganske drittlei av å bytte kledning før jeg i det hele tatt var begynt. Hvordan ser det ut bak kledningen, hvordan skal vi få rigget til en god arbeidsplattform og hvordan skal jeg orke å stå her på utstilling for hele nabolaget mens jeg bytter kledning. Gikk inn og tok en kopp kaffe.

Heldigvis er pappa på mange måter min rake motsetning. Han ser ingen grunn til å henge seg opp i problemer. Spesiellt ikke før det faktisk er blitt et problem. Vi starter til uka og dukker det opp noen problemer så løser vi de etterhvert. Tror ikke engang han like ordet problemer. Han foretrekker utfordringer. Jeg har mye å lære av pappa. Spesiellt det å se muligheter og ikke bregsninger selv i de mest dagligdagse ting. Pappa ser overhodet ikke problemer. Jeg tror ikke helt han vet hvor mye jeg faktisk beundrer han for dette, men jeg skal sannelig si det til ham.

Hakkespett

Leave a Reply