Get Adobe Flash player

Tre uker som blogger

Har nå hatt min egen blogg siden 19. juni.  Tenkte jeg skulle se litt på hva jeg egentlig har fått ut det, hva jeg savner og hvordan jeg tenker videre. Dette er ikke en mal eller guide for hvordan men skal blogge, men kun mine egne erfaringer etter drøye 3 uker bøyd over tastaturet.

Bloggere er ingen ensartet gruppe, men de som har hjulpet meg underveis har alle vært særdeles hyggelige og kunnskapsrike mennesker. Når man er blitt 37 år så er det 18 år siden man avsluttet gymnaset. Selv om jeg studerte litt videre så ble det nok slutt på å utfordre skriveferdighetene der.

Har lest litt i mine første poster. Nå er ikke jeg helt objektiv, men jeg mener skrivingen min er blitt bedre underveis. Kunne egentlig tenke meg å fjerne en del poster. Det er noen som får meg til å rødme litt. Selvsagt så blir ikke mine evner til til å formidle tanker, meninger og slikt revolusjonerende mye bedre på tre uker, men jeg synes jeg er blitt noe flinkere. Er ihvertfall mer bevisst når jeg skriver. Prøver å få bedre flyt og mindre feil. Det er overraskende lett å produsere stavefeil og dårlig norsk på løpende bånd. Nå har jeg begynt å kopiere det jeg skriver over i openoffice for å se etter stavefeil.

Jeg har lært mye fra å lese andre blogger. Spesielt Thomas Moen med sin blogg og Carina med hennes the late parade blogg har vært til stor hjelp. Hos Thomas har jeg funnet mange gode råd om blogging generelt. Det juridiske aspektet, god bloggskikk og en masse annet. Synes Thomas er god til å lenke videre til mer informasjon. Carina har vært det når jeg skal gjennomføre det i praksis.Altså implementere det i WordPress Jeg leser hennes blogg rett og slett fordi jeg synes hun er flink til å skrive. Hun presenter det også i en veldig fin innpakning. Presiserer at jeg ikke kjenner noen av dem personlig, men har hatt kontakt med begge to via twitter. Det har vært flere andre som har hjulpet til i større eller mindre grad. Stor takk til alle.

Har ofte lurt litt på om jeg er for gammel til å begynne å ha min egen blogg. Konklusjonen min er at det er jeg selvsagt ikke så lenge jeg har glede av det selv. Jeg skriver nok litt annerles og om andre temaer enn det jeg trodde var den typiske blogger før jeg begynte med det selv. Det må da være plass til blogger som ikke er skrevet av mennesker  som ikke er mellom 14 og 21. Ikke misforstå meg, Jeg synes det er helt topp at denne aldersgruppen blogger mye, men etterhvert som man blir eldre så skifter man gjerne litt fokus. Det er vel i det landskapet der bloggen min ligger. Føler den er i ferd med å utvikle sitt egent utrykk og stil, men ting forandres jo alltid. Kanskje jeg skriver om helt andre ting om 1 år. Hadde jeg hatt en spesiell spisskompetanse så ville jeg nok blogget mer om den.

Så hvorfor blogger jeg da? Fordi jeg synes det er gøy. Jeg finner en stor glede i å skrive. Er nok nokså egoistisk når jeg skriver. Jeg skriver for meg selv. Det er noe jeg tror er viktig. Jeg serverer ikke det jeg tror folk vil lese. De får lese det jeg serverer. Det er ikke fordi jeg ikke har respekt for de som leser, men for å formidle noe som er ekte Derfor er det en stor glede når jeg ser at det er en del mennesker som faktisk leser det jeg skriver. Har installert Google Analytics. Det har aldri vært noe mål og vil aldri bli noe mål å få en enorm lesermasse. Likevel ser det ut som det er en del mennesker som velger å besøke meg mer enn en gang. Det gjør meg glad og stolt.

Det som har overrasket meg mest er hvor vanskelig det er å engasjere nok til at lesere velger å legge igjen en kommentar. Det er min jobb å engasjere. Det har selvfølgelig en sammenheng med hvor mange lesere jeg har også. Har vurdert om jeg skal prøve å spissformulere meg mer og bli mer provokativ, men som jeg skrev i avsnittet over så skriver jeg for meg selv. Kanskje skriver jeg for mye. Jeg har i snitt over ett innlegg om dagen.

Leste at det tar tid å bygge opp en blogg. Det er sannere en jeg hadde trodd. Får bygge sten på sten. Det strømmer ikke til med lesere uten at man jobber hard for det. Kvaliteten på blogger generelt er etter mitt inntrykk ganske høyt. Det er alltid noen som skriver bedre, vet mere og har finere design. Tror disse har en fellenevner. De har jobbet hardt over tid.

Som en slags oppsummering vil jeg si at det å blogge for meg har vært en ubetinget suksess. Fordi jeg har det så gøy. Jeg er blitt et mer engasjert menneske. Prøver alltid alltid å finne nye vinklinger på ting jeg leser. Har på en måte vinket farvel til noe av den likegyldigheten jeg hadde tidligere. Det er mange blogger med adskillig flere lesere enn det jeg har. Det er helt greit. Håper de har like mye morro som meg med å skrive og at gleden ikke ligger i at mange leser dem, men at de har muligheten til å dele innholdet sitt med så mange.

Til slutt en stor takk til dere som leser bloggen min. Dere får meg til virkelig å føle meg verdsatt og jeg håper dere forstår hvor stor pris jeg setter på dere.

Hakkespett

6 Responses to “Tre uker som blogger”

 • For et fantastisk innlegg! Og takk for gode ord:)

  Jeg er helt enig i at det viktigste er å skrive for seg selv. Om en ikke selv liker det en skriver, hvorfor skulle andre like det? Selvfølgelig er det morsomt når man ser at mange leser, og en får kommentarer, men jeg vet om mange som får så mye ut av bloggingen sin. Som du sier føler du at du ikke er like likegyldig som du var tidligere. Selv får jeg bedre selvtilitt – det at folk synes jeg skriver bra, og gidder å lese det jeg skriver, er utrolig morsomt. Likevel skriver jeg jo for meg selv. Jeg elsker å skrive, og hadde ikke sluttet selv om det var få som leste!

  Ang. det å engasjere lesere til å kommentere, så er det å skrive om ting som opptar mennesker, være flink til å kommentere hos andre, og gjerne avslutte et innlegg med et spørsmål :)

  Jeg synes bloggen din bare blir bedre og bedre, og jeg gleder meg til å se hva mer du har å komme med!!!!

 • Hakkespett:

  Så fint at du likte det. Gode ord fortjener du.

 • N:

  “Det som har overrasket meg mest er hvor vanskelig det er å engasjere nok til at lesere velger å legge igjen en kommentar. ”

  well you get one more comment :) I actually like your blog !

  • Hakkespett:

   Kult at du liker den og enda kulere at du legger igjen en kommentar. Takk for lånet av bilder.

   • N:

    ur welcome ! not cool that I dont get any notifications when you answer me though..

    • Hakkespett:

     Har lagt opp til at du skal kunne velge å få varsel på email når noen svarer på kommentaren din. Feilsøking pågår.

Leave a Reply