Get Adobe Flash player

And the Oscar goes to……

Vi så på videoopptak fra sommeren idag. Barn som leker og har det gøy. Foreldre som koser seg med venner og familie. Har vært en fin sommer så langt. Lurer litt på hvor gode moderne videokamera er. Det er proppfulle av sårbare komponenter og vanskelig optikk.

Du skjønner, jeg så nemlig ikke ut slik jeg ser ut. Det som skulle forestille meg var nemlig et merkelig vesen. Magen min var enorm der den stod og balanserte på bein som faktisk så relativt ok ut. Jeg har jo fått så mange spørsmål om jeg har gått ned i vekt i det siste. Garantert optikken. Det er noe som heter tønnefortegning. Filmkameraet vårt sliter nok veldig med det. Bør nok byttes ut før neste sommer.

Det var en sekvens der jeg danset. Det at jeg hverken eier rytmesans eller ikke kan danse klandrer jeg ikke kameraet for. Men den hengerompa er definitivt ikke min. Aner ikke hvor den kommer fra, jeg har aldri sett den før. Er jeg blitt er offer for bildefeltkrumming.? Vet ikke helt hva det er, men har hørt om det. Optikk er visst kompliserte greier. Kan ikke tenke meg noen annen grunn til at rompa var så til de grader maltraktert. Kanskje det er skjedd noe med det digitale opptaket. Har jeg lagt det fra meg nær et magnetisk felt? Det er så mye å tenke på med disse kameraene. Det er nok det som har skjedd.

Den blanke issen skyldes ene og alene at det tilfeldigvis kom en refleksflekk akkurat der. Jeg har jo hårmanke som en middels puddelrocker. Allikevel ganske irriterende. Det var ikke meg som var med på filmen. Kameraet hadde ødelagt hele opptaket. Jeg syntes rett og slett det var flaut å se på den personen som skulle forestille meg.

Nå det i tillegg sliter med å ta opp lyd ordentlig kjenner jeg irritasjonen melde seg. Når jeg pratet hørtes jeg ut som en operasanger i stemmeskiftet. Det ble den berømte dråpen.

Skal levere kameraet inn til service i morgen. Vil gjerne ha så gode videoopptak som mulig resten av sommeren. Det som er veldig rart er at alle andre som var på videoen så ut akkurat som de pleier. Jeg kjente fint igjen stemmene deres. Spørs nok om en service blir for lite og tiden er moden for å kjøpe nytt videokamera.

Hakkespett

bildelisens

3 Responses to “And the Oscar goes to……”

 • Sv: Hei, og tusen takk for gode ord.. Kommentaren tar jeg godt vare på, og vil sammenligne med andre kommentarer jeg får utover.. Planer om stativ og fjernutløser er i tankene, men jeg finner ikke en fjernutløser jeg kunne tenkt meg… Takk for tips ang link, skal sjekke ut siden litt senere :)

 • Heidi:

  Det er det verste jeg har hørt. Jeg har nemlig vært ute for akkurat det samme selv, dog med fotoapparat. Kan tyde på at det går litt fort i svingene av og til med dagens teknologi!

  • Hakkespett:

   Hei Heidi.

   Ja, den er skummel altså. Har lagt ned foto og filmforbud av meg selv siden jeg ser ut til å være en av dem som blir hardest rammet. Skal oppheve det når kameraprodusentene har løst problemet :)

Leave a Reply