Get Adobe Flash player

Hvordan jeg ikke fikk iPhone av Telenor.

Vil gjerne fortelle litt om min opplevelse av å kjøpe iPhone 4 fra Telenor. Det er ikke slik at en mobiltelefon er det viktigste her i livet, men dette er en opplevelse jeg har lyst til å dele med dere.

Jeg har idag en iPhone 3G. Har vært veldig god fornøyd med den, men den begynner å bli godt brukt så jeg fant ut tiden var inne for å bytte. Derfor meldte jeg meg tidlig på interesselisten til Telenor.

Det var lenge klart at salgstart for den nye modellen ville være 30. juli. Heldigvis klarte jeg å snappe opp via It avisen at Telenor ville starte salget i sin nettbutikk klokken 00.01 på nevnte dato.

Epost om dette fra Telenor fikk jeg først 02.25. På dette tidspunktet er det nok ganske sannsynlig at telefonen allerede var utsolgt.

Som sagt hadde heldigvis jeg gjennom andre kanaler fått med meg at telefonen ville bli lagt ut for salg fra rett etter midnatt. Dermed satt jeg klar for å bestille min telefon. Det gjorde nok en del andre også for nettbutikken til Telenor raste sammen så det sang. Det ble sendt ut twitter meldinger fra Telenor om at de jobbet med saken. Klarer ikke å dy meg helt. Er det noen bedrifter her i landet som burde hatt kapasitet til å håndtere den trafikken de måtte forvente en slik lansering bringer med seg er det vel nettopp Telenor. Jeg vil ikke påstå at min egen intelligens ligger over gjennomsnittet, men til og med jeg forstod at det kom til å bli enorm pågang.

Jeg ga ikke opp og litt over 01.00 kom nettbutikken seg på beina. Jeg fikke bestilt telefonen jeg ønsket. Penger ble reservert på kontoen min og ordrebekreftelse ble mottatt klokken 01.18. Dermed var det en ganske fornøyd mann som gikk å la seg noen timer senere enn normalt natt til fredag 30 .juli. Litt senere sendte Telenor ut twitter melding om at de hadde telefoner på lager, selv om lagerstatus sa noe annet.

Fredag ringte jeg kundeservice til nettbutikken for å sjekke bestillingen min. De kunne ikke se det enda, man svarte at dersom jeg hadde fått ordrebekrefte før klokken 02.00 var jeg garantert telefon. Det svaret har kundeservice gitt meg fire ganger. Jeg liker å følge opp litt når jeg har bestilt noe.

Dermed droppet jeg å prøve å bestille telefonen fra Netcom. I stedet tar jeg med familien på shopping på Sørlandssenteret. Der har Telebutikken fortsatt telefoner igjen. Hadde vært fristende å kjøpe en der, men jeg hadde alt en i bestilling så jeg stod over. I tillegg hadde Telenor låst noen tusenlapper på kontoen så det passet i det hele tatt dårlig å kjøpe en der. Selv om det var fristende å få den i hånden med en gang. Jeg klarer å vente noen dager.

Utover fredagen ser jeg stadig folk som twittrer om at de har fått tilsendt mail om at telefonen var sendt. Merkelig at ikke jeg hadde fått noen slik mail. Jeg ringer kundeservice. Joda jeg skal ha skaffet meg en telefon jeg. Alle som mottok ordrebekrefter før klokken 02.00 får telefonen sin. Om jeg ønsker kan jeg ringe før klokken fire så kan de dobbeltgarantere det. Selvfølgelig vil jeg ha det dobbeltgarantert. Jeg ringer halv fire. Da får jeg beskjed om at jeg er i utvidet kredittsjekk. Kommer ikke til å få telefon i denne omgang. Kredittsjekk spør jeg. Telefonen betaler jeg kontant og jeg vet at jeg ikke har noen betalingsanmerkninger. Er det noen jeg kan prate om med dette spør jeg så vennlig jeg kan. Dermed blir jeg satt over til ett annet sted i systemet. Vedkommende sier jeg slett ikke er til noe utvidet kredittsjekk og bestillingen min ser helt fin ut. Jeg kommer til å få telefon.

Ringer nettbutikkens kundeservice nok en gang. Klokka er ti på fire. Kundeservice for nettbutikken stenger klokken fire. Nok en gang. Bestillingen min er fin. Jeg har fått ordrebekrefte i god tid før klokken 02.00. Kommer til å få telefon. Telefonen vil bli sendt på mandag. De rekker ikke å sende alle på fredag.

Må innrømme at på dette tidspunktet begynner jeg å frykte for telefonen min. Ringer 09000 som er nummeret til Telenor mobil. Får endelig tak i en kundebehandler som er villig til å lytte på meg. Han noterer seg ned det jeg forteller og lager en rapport. Han sier jeg skal få en tilbakemelding på epost i løpet av lørdagen. Halv fire på lørdagen har jeg fremdeles ikke fått noen epost. Ringer kundeservice igjen. De ser det er laget en rapport. Vil få en mail i løpet av dagen. I dag er det mandag og klokka er 15.29. Jeg har fremdeles ikke fått noen mail. Det jeg imidlertid har funnet ut er at jeg ikke får noen telefon i denne omgang. Det var ikke Telenor som tok seg bryet med å fortelle meg det. Det var meg som måtte ringe inn. Svaret var enkelt og greit. Du er ikke blant de som får telefon i denne omgang. Ingen unnskyldning, ingen beklagelse eller forklaring. Ganske irriterende når jeg vet om folk som mottok sine ordrebekrefter langt senere enn meg og likevel får sine telefoner.

Jeg føler meg rett og slett rundlurt av Telenor. De har holdt meg for narr i flere dager. Ikke vet jeg hva motivet er, men det er utrolig irriterende. Jeg prøvde som sagt ikke å bestille gjennom Netcom sin nettbutikk, til tross for at de har abonnement som antagelig passer bedre til mitt bruk. Jeg kjøpte ikke den telefonen jeg faktisk holdt i hånden fordi jeg var lovet at telefon var på vei til meg.

Det er ikke mye den lille mann har å stille opp med mot store Telenor. Dette har provosert meg nok til at jeg skal gjøre det jeg kan. Jeg har fast telefon, 3 mobilabonnement og internet gjennom Telenor. Har bestemt meg for å finne andre leverandører for dette. Det er det eneste jeg kan gjøre. Samtidig håper jeg at du som leser dette vil dele det med andre. Dette er langt over streken for hva jeg kan finne meg i. Håper noen i Telenor leser dette og kan gi meg en forklaring.

Hakkespett

bildelisens

22 Responses to “Hvordan jeg ikke fikk iPhone av Telenor.”

 • Runar Pedersen Holkestad:

  Nesten akkurat det samme skjedde med meg. Har ringt flere ganger idag til kjedehuset for å få en forklaring, men de kan ikke hjelpe meg sier de. På mail svarer de ikke i det heletatt. På #telenor_service får jeg bare svar om å ringe kjedehuset…
  Jeg tenkte ikke på det med binding, så når jeg fant en telefon på en butikk og skulle kjøpe den idag, gikk det jo selvfølgelig ikke. Penger er reservert på kontoen, så her tror jeg telenor er skikkelig på tur. Lurer på hva som står i Apples retningslinjer for salg av iPhone. Trodde førstemann til mølla prinsippet var veldig viktig.

 • Rune van Schiervick:

  Nøyaktig det samme skjedde med meg også. Fikk bekreftet ordren kl. 0119 natt til fredag. Oppdager etterhvert at mange som hadde bestillt telefon etter meg og som hadde fått et høyere ordrenummer faktisk har fått telefonen tilsendt. Kjedehuset svarer ikke på mail. Og på telefonen treffer man bare en sur saksbehandler som kan fortelle meg at slik er det bare, punktum. Jeg har også vært Telenor kunde i mange år, men det kundeforholdet nærmerer seg nok slutten nå.
  Jeg trodde faktisk også at førstemann til mølla var et viiktig prinsipp er.
  Tilslutt. Googlet Kjedehuset for morro skyld. Om dere tror at dette er første gang dette selskapet “driter” seg ut og har ertet på seg kundene så tar dere skammelig feil. Dette var faktisk ille.
  Uansett det ser ut til at min 2 år gamle 3G holder leeeenge ennå…

 • Hadde samme type problem med kundeservice hos Telenor for noen år tilbake. Etter det har jeg sagt opp alt jeg hadde gjennom dem, nå benytter jeg med av NetCom på mobil ig NextGenTel på internett. Aldri mer i mitt liv vil jeg benytte meg av Telenor.

 • Huff, det er så trist når slike ting skjer. Fikk virkelig vondt av deg og håper du får skaffet mobilen,

 • En av de heldige...:

  Jeg har vært gjennom samme runde som deg de siste dagene. Fikk ordrebekreftelse kl. 01:21, sendte mail tidlig fredag morgen, men de skyldte på at internsystemet hadde kræsjet og at jeg måtte ringe kjedehuset igjen etter kl. 12:00. Ringte kl. 12:15 og da sa han at joda, jeg er en av de heldige. Han sjekket spesielt min ordre ved å be om telefonnummeret det gjaldt. Telefonen blir sendt i løpet av dagen (fredag) og jeg vil få sporingsnummer på mail. Deretter ble det stille. Helt stille.

  Ingen sporingsnummer, ingen leveringsbekreftelse mottok jeg på fredag, lørdag eller søndag. Men, utålmodig som jeg var ringte jeg kjedehuset i dag kl. 15:00 og da fikk jeg (utrolig nok) et sporingsnummer opplest og posten sine hjemmesider viser at en pakke ble levert inn på STOKKE postterminal i dag kl 13:17. Jippi…så lenge dette sporingsnummeret faktisk tilhører meg og ikke en annen ordre(får ikke se leveringsadr på sporingssidene) så kan det faktisk være sant at jeg får meg en 32GB iphone4 i løpet av 1-2 dager. Jeg har derimot IKKE mottatt noen bekreftelsesmail fra kjedehuset.

  Men, jeg skal innrømme at jeg har fryktet at nøyaktig det samme skulle skje med meg…jeg har søkt gjennom twitter hver dag i hele helga på #telenor, #telenor_service, #telenor_tilbud og #iphoneno. Det som er sikkert er at uten twitter hadde jeg IKKE fått iphone4. Nyhetsbrevet til telenor til interesselisten ble sendt ut ETTER at lageret var tomt…

 • Hakkespett:

  Har tilbudt Telenor å kommentere her om de ønsker. Jeg vet de har lest posten.

  • Rune van Schiervick:

   En ting som jeg synes er rart med denne saken er at når datasystemet til Kjedehuset krasjer på fredag, hva gjør man? Jo. Setter igang med å sende ut telefoner i hytt og pine istedenfor å sette seg ned, få systemet ordenlig opp igjen for deretter å effektuere bestillingene i den rekkefølge de faktisk kom inn. Kanskje man hadde tapt en dag på dette. Men man hadde ihvertfall ikke fått en masse sinte kunder som ikke kan forstå hvordan en så stor organisasjon som Telenor klarer å rote til noe som burde være ganske enkelt. Det har vel vært like hektisk ved hver lansering av en ny iPhone her i landet. Har man virkelig ikke lært noe?

 • RuneSleepdead:

  Fikk min ordrebekreftelse klokken 01.16 og var fornøyd og trudde jeg var garantert telefonen, har bare sett en person som var tidligere ute enn meg. Og når jeg ringte nettbutikken tidligere i dag sier de at jeg havner på neste leveranse?!?! Så forstår deg innderlig godt! Telehor er talentløs, men man får vel bare vente, er ikke noe annet å gjøre. Men noen burde få sparken for alle de tabbene de har prestert å gjort med lanseringen. Totalt idioti!

 • Hakkespett:

  Sjekket akkurat mine sider. Ser ut til at abbonementet til den telefonen jeg altså ikke har fått har begynt å løpe. Det hadde jeg ikke tenkt på. Ble ikke akkurat blidere nå.

 • Det har skjedd noe veldig rart her. Har gått gjennom det samme du beskriver. Fikk ordrebekreftelse 01:15, som en av de første. Ringte på fredag. «Joda. Den blir sikkert sendt på mandag.»

  Ringte i dag for å dobbeltsjekke. Han første som tok telefonen la på etter at jeg hadde sagt hei. Han andre fortalte meg at han var usikker, men at telefonen kanskje ble sendt den 10. august. «Ja ja,» tenkte jeg. 10. august var ikke så verst. Jeg hadde likevel bange anelser, og lurte fremdeles på hvorfor jeg ikke fikk med en gang. Jeg ringte igjen, og fikk beskjed om at jeg kom til å få telefonen den 10. september. Jeg håper at Telenor tar fatt i dette!

  Fin blogg, forøvrig!

  • Hakkespett:

   Ringte 09000 nå på morgenen. Av alle ting sier vedkommende på kunderservice at det er rart jeg ikke fikk telefonen. Han hadde bestilt klokken 03.00 og fått telefon.

  • Hakkespett:

   Hei Frank Tore. Kjipe greier dette. Fint at du likte bloggen min.

 • Hakkespett:

  Om du synes posten min er relevant vår så snill å trykke på retweet knappen. Det er viktig å få delt den med flest mulig. Det handler ikke om å lage trafikk på egen blogg. Det er ikke denne type ting jeg vanligvis skriver om. Det handler om å få ett enkelt budskap ut til så mange som mulig,

 • Mazza:

  Faens så hårreisende!

  Eller jeg mener F@3n så hårreisende. Ikke meningen å banne i blogen din.

  Men deler din irritasjon her. Fikk ordrebekreftelse klokken 01:19 den berømte natten men nei da. JEG skal ikke få telefon, men det må jeg finne ut av selv. Samme story om igjen som så mange andre. Jeg vet ikke hvorfor en gang. Det her er hårreisende opplegg! En ting er at iPhone er alt for populært men de burde ha et skikkelig køsystem – selv på nettet. Kjedehuset = drittbutikk.

  Det værste er at min gamle iPhone er dau så nå sitter jeg med no billig Android skrap for å holde meg gående på telekommunikasjonsfronten. Hadde telenor og kjedehuset håndtert dette skikkelig så hadde det ikke vært så irriterende å vente.

  Fin blogg mann!

  • Hakkespett:

   Ganske tydelig at vi er mange som har opplevd det samme. Hakket over irriterende.

   Fint du likte bloggen.

 • Runar Pedersen Holkestad:

  Akkurat funnet ut at det har kostet meg kr. 119,19 for 3 samtaler til Kjedehuset, etter Telenors råd på twitter. Total samtaletid med personer er vel kanskje 4 minutter. Ventetid totalt ca 40 minutter.

  I tillegg forventer Telenor at jeg skal betale månedsabonnement med binding for en telefon jeg ikke har fått…

  Spurte @telenor_service på twitter om hvordan man avbestiller, men ikke fått noe svar…

  • Hakkespett:

   Tørr ikkee tenke på hvor mye det har kostet. Har vel ringt inn 4-5 ganger om dagen siden fredag.

 • [...] temmelig nøyaktig ti dager siden jeg bestilte min telefon. De fire første dagene kan du lese om her. De resterende har vært en ganske frustrerende periode. Tror ikke det tok så lang tid før [...]

 • sondre:

  det er helt på tryne hele greine. selv bestilte jeg jo ikke min før 23august, men jeg kan jo tydligvis ikke forvente og få noe før 15 oktober. jeg syntes bare det er helt sykt. så jeg håper virkelig jeg får den 15 oktober også som de sa da, men er litt skeptisk nå etter og ha lest alt dette

 • Har opplevd akkurat det samme som deg, og har fortsatt ikke mottatt telefonen. Skal aldri bestille noe hos Telenor igjen. Latterlig dårlig kundeservice.

Leave a Reply