Get Adobe Flash player

Twitter for alle?

Såkalte sosiale medier reflekterer virkeligheten ganske bra. Jeg sliter med sosiale relasjoner i det virkelige liv. Føler det er litt på samme måte på twitter.

Jeg er definitivt ingen ekspert på twitter. Sender ut en tweet i ny og ne. RT om det er noe jeg synes er bra. Deler av og til innhold om jeg kommer over noe som engasjerer. Bruker det også noe til å promotere bloggen min. Merker at jeg føler meg som en outsider i den virtuelle verden, akkurat som i det virkelige liv.

Vet ikke helt hva det er jeg ikke har forstått. Kanskje jeg gjør ting riktig og det er bare meg som føler at jeg står litt på utsiden. Det jeg imidlertid forstår er at twitter har begrenset verdi om jeg ikke har bygget opp et godt nettverk. Stusser litt på det. Hvordan bygge et godt nettverk? Har truffet på mange hyggelige og dyktige mennesker, for all del, men hvordan skal jeg bidra? Tror mye av nøkkelen til å få noe ut av twitter ligger nettopp i det å bidra med noe selv. Skal jeg lese gjennom alskens obskure nettsider for å finne noe jeg kan poste? Skal jeg prøve å være morsom? Jeg vet ikke.

Tror det ligger mye makt i twitter. Spesielt for dem med et godt utbygd kontaktnett. Nettverket er alfa omega for påvirkningskraft. Jeg har i det siste vært ganske kritisk til Telenor. Har hatt et ønske om å legge trykk på dem fot å få noen tilbakemeldinger. Har vært en blandet suksess. Ganske sikkert på at det skyldes kontaktnettet mitt.

Litt skummelt synes jeg. I utgangspunktet skal jo twitter være med på å gi meg forbrukermakt. Realiteten er at det er de som er virkelig dyktige på å bruke dette mediet som sitter med makten. Dermed har teknologien vært med på å skape nok et klasseskille. Vi som sliter med å utnytte twitter og de som forstår å utnytte det til fulle.

Hakkespett

bildelisens

17 Responses to “Twitter for alle?”

 • Runar Pedersen Holkestad:

  True true!

 • Jeg har det litt sånn selv, men det gjør meg heller ikke så veldig mye – det er ikke viktig for meg å være inkludert i løse nettverk.

  • Hakkespett:

   Kan ikke si at det er spesielt viktig i utgangspunktet, men etterhvert som flere benytter seg av twitter og lingende type tjenester vil superbrukere av disse ha et fortrinn i mange sammenhenger i forhold til meg.

 • Har det på samme måte som deg. Skjønner ikke stort av det egentlig.. eller hva min rolle der skal være. Poster som regel bare blogginnlegg og litt sånn..

  • Hakkespett:

   Hvem er det som drar den store nytte av det? Er det bedriftene som kan kommunisere med konsumentene. Er det en ropert for den lille mann?

 • N:

  Twitter is crap. So is Facebook. You talk about social network and yes, I agree, thats exactly what its about. Social.. Superficial contacts. That reminds me of
  those people who have 200 friends on FB and talk to 5 of them maximum, in real life. Whats the point ? Lets face it, you will never be able to be yourself on a site that both your friends, grand-mothers, boss, etc.. visit.
  Twitter is especially annoying due to the short messages. It reminds me of the Facebook updates. People thinking that its their duty to inform the world of what they are eating/doing/thinking at that very moment. Most of the time, its utterly uninteresting.
  I have my niche on Internet, on a place well hidden, and far from being as popular as FB. But there you can get real friends. That get to know more about you than real life people.
  Twitter, as I see it, is for stroking people’s ego. “Look at me, I exist, Im fascinating”. Yeah, right.. ;)

  • Hakkespett:

   Jeg er sikker på at måten du bruker internet er fin fin for deg. Jeg ser nytteverdier både i facebook og twitter. I facebook har jeg stort sett venner jeg har hatt om gjennom årene. Twitter blir om jeg ønsker å nå flere.

   • N:

    Its kind of difficult to me to comprehend how you could get friends through Twitter honestly.. We are talking about small messages here. Blogging seems like a better way :)
    Twitting in english could also help since Norway is a small country. Well, maybe you use english for your twitters already, I dont know..

    • Hakkespett:

     Twitter handler vel ikke om å finne venner, men om å finne mennesker som deler dine interesser.

 • Tror nok det er mange som føler det slik, men først bør man gjøre seg opp noen tanker om hvorfor man har begitt seg ut på Twitter. Finnes det et mål, eller følger man bare strømmen? Dette har jo nærmest blitt en farsott. Alle skal på Facebook, alle skal på Twitter og alle bør ha en blogg osv. Hvorfor? Det sier seg selv at med en så eksplosiv økning i brukere av sosiale medier, vil nødvendigvis noen falle igjennom. Nytteverdien av Twitter slik jeg ser det, ligger i å finne likesinnede innenfor samme interessefelt som man selv har. Dette vil også gjøre det mye enklere å bidra med noe selv, samtidig som man oppnår en større gevinst av sin dialog.

  Når det gjelder å utøve forbrukermakt via Twitter eller andre sosiale medier, ligger helt klart potensialet der. Dog forutsetter dette at man klarer å nå ut til massene (som du selv er inne på). Videre bør også budskapet være av allmenn interesse, eller berøre større grupper. Er litt i tvil om iPhone- lanseringen til Telenor oppfattes som et generelt forbrukerproblem. Som du selv sier, «Livet er mer enn en mobiltelefon».

  • Hakkespett:

   Takk for mye fin input. Må innrømme at jeg er nok litt dratt av strømmen. Skal bli flinkere til å tenke over tweetene mine og hva jeg ønsker å stå fo på twitter.

   Det første året på twitter brukte jeg det utelukkende som en informasjonkilde. Brukte twitter omtrent som en Rss feed om du forstår hva jeg mener. Bidro ikke med noe selv. Bare tok til meg nyttig kunnskap.

 • Jeg har bare ikke skjønt dette med twitter jeg, altså. Det minner om den tida hvor vi bare 160 tegn til rådighet i en sms, som den gang var grunn til at jeg ringte noen fremfor å sende en begrenset melding. Joda, jeg har en twitter-konto, og noen av de jeg følger har mye godt å komme med. Som Bjørn Eidsvåg, for eksempel. Men noen ganger bruker han 4 tweets på å si hva han skal si. Og da tenker jeg, kanskje Facebook er bedre? Eller ikke. Facebook for meg er for venner. Jeg har ingen på lista som jeg ikke snakker med, bortsett fra familie (vil ikke lage no familietrøbbel heller liksom…). Så når jeg poster en status der, går den ut til alle mine venner. Mye enklere enn å sende 20 sms eller emailer. Og kanskje ville da twitter fungert like godt. Men det gjør ikke det. Ikke for meg, i hvert fall. Så fortsatt skjønner jeg ikke greie med twitter. Men jeg håper å finne den en gang.

  • Hakkespett:

   Virker som det er mange som føler det sånn. Jeg prøver å bruke det. Synes Svein Arne Lie som kommenterte før deg hadde mange gode innspill for å ha utbytte av twitter.

   Men jeg sitter igjen med et spørsmål fortsatt. Er dette verdt å bruke tiden på for meg?

 • Hakkespett skrev:
  «Men jeg sitter igjen med et spørsmål fortsatt. Er dette verdt å bruke tiden på for meg?»
  Vel, dette er det kun deg selv som har svaret på. Vil jo absolutt oppfordre deg til å fortsette, og ikke minst promotere bloggen din aktivt. Du skriver godt, og drar opp interessante temaer og betraktinger. Jeg er sikker på at f.eks temaet i denne tråden vil være interessant for en relativ stor gruppe der ute. Stå på! :)

  • Hakkespett:

   Takk for den. Håper du ikke misforstod meg. Har ikke tenkt å stoppe bloggen. Det er twitter jeg har opp til vurdering. Heller nok mot at jeg vil fortsette med det litt til. Gjelder å finne følgere for det jeg skriver om. Det er litt komplisert da jeg ikke har noen strategi for bloggen min. Jeg skriver det jeg føler for å skrive så det blir litt variert.

 • Det var vel heller mine klønete formuleringer som kunne bidra til misforståelser. Innlegget var selvfølgelig en kommentar til den røde linjen i denne tråden, nemlig Twitter :)

Leave a Reply