Get Adobe Flash player

belle-mere

I dag er det en uke til svigermor reiser hjem. Da har hun vært her i 7 uker. Det er noen ting som kan være verdt å tenke på når du har gjester over så lang tid.

La meg si det med en gang. Jeg setter stor pris på svigermoren min, men jeg liker å fleipe litt med henne. Kona er fransk så det er vel ikke noen overraskelse når jeg forteller at svigermor også er det. Da blir det gjerne slik at besøkene varer en stund når hun først kommer. Nøkkelordet er respekt. Tok litt tid før jeg forstod det. Når besøkene er av en slik varighet nytter det ikke å opptre som noen man ikke er er. Jeg kan være den perfekte svigersønn i ca 20 minutter. Det er maksimalt av hva jeg klarer. Da går det ikke å late som jeg er det i 7 uker.

Likeså er svigermor den hun er. På godt og vondt. Hun er nokså frittalende og sier det hun tenker. Ikke mye selvsensur der i gården. Det er her dette med respekt kommer inn. Hun må tåle at jeg er slik jeg er og jeg må respektere henne.

Dette høres veldig lett og selvfølgelig ut. Likevel så har vi hatt noen skikkelige konflikter. Det er ganske intenst å ha et ekstra menneske i huset over lang tid. Heldigvis ligger disse noen år tilbake i tid. Alt ble så mye lettere etter at vi pratet ut og ble enige om at vi måtte være de menneskene vi faktisk er. Ikke gå inn i en rolle. Ingen av oss klarer å holde masken over så lang tid.

Så nå lever jeg livet som jeg pleier. Selv om vi har besøk. Tror svigermor er fornøyd. Hun lever og ånder for barnebarna. Poenget jeg vil fram til er at noe som kan oppleves som noe negativt kan endres til noe positivt bare man har evnen og viljen til å kommunisere sammen. Noen ganger spør folk meg hvordan jeg klarer å ha besøk over så lang tid. Da sier jeg som sant er. Det er ikke noe problem.

Hakkespett

bildelisens

2 Responses to “belle-mere”

Leave a Reply