Get Adobe Flash player

morgenstund har gull i munn

Det er mandag morgen. En hel uke med nye muligheter ligger foran oss. Sitter bare og venter på de første twitter meldingene fra positive mandags mennesker. Jeg er litt misunnelig.

Jeg har aldri blitt beskyldt for å være en utpreget positiv person. Altså jeg er snill og grei, men jeg ser alltid begrensninger og ikke muligheter. Mandag står for meg som den verste dagen i uken. En endeløs rekke av potensielle problemer ligger foran meg. Jeg leser mye om verdien av å tenke positiv, men på en mandag morgen er det ikke produsert nok lykkepiller til å få meg til å glede meg over den kommende uken.

Jeg tror de mener det. Disse som sender hyggelig twitter meldinger. De gleder seg over at det er mandag. Ihvertfall de fleste av dem. Mistenker et par for å være ironiske eller prøve å holde en fasade, men generelt tror jeg de gleder seg til å ta fatt på uka. Lurer på om de har noen ide om å heldige de er. Slippe å gå helt i kjelleren for å hente krefter hver mandag. Ingen bekymringer, bare utfordringer.

Så var vi tilbake til kjernen. Tror den kan oppsummeres med to ord. Tenke positivt. Jeg får det rett og slett ikke til. Har prøvd alt jeg kan tenke meg. Fra lykkepiller, selvhjelp og kognitiv terapi. Jeg har lest om positiv tenking. Prøvd å lære meg positiv tenkning. Har gitt opp. Jeg er ikke og kommer aldri til å bli et mandags menneske. Likevel så betyr ikke det at jeg ikke setter pris på livet, bare spør meg litt senere i uka.

Hakkespett

bildelisens

One Response to “morgenstund har gull i munn”

  • Men man kan väl aldrig veta om de som är positiva människor utåt verkligen är det. Erkänner: det jag skrev var inte positivt tänkande. Men kanske har det rätt och slätt med personligheten att göra. Själv är jag nog lite både/och. Och ibland kan det vara svårt att tänka positivt. Och jag tror det är så för de flesta, faktiskt.

Leave a Reply