Get Adobe Flash player

Bloggen i utvikling

Det kan virke som de store avisene ikke ønsker å levere gode nyhetssaker. Antagelig så selger reality stjerner og overfladiske artikler som selv en fjerdeklassing forstår uten problemer flere aviser enn dyptpløyende journalistiske artikler. Det som er spennende og utfordrende er at mange da søker andre steder for nyheter. En viktig aktør i framtiden vil bli bloggeren.

Utviklingen er tydelig i tabloidavisene. Regionsavisen min synes jeg fortsatt holder god kvalitet på det den har hovedfokus på. De lokale nyhetene. Utenriks så har den helt klart sine mangler.

For min blogg så ser jeg ikke for meg at jeg sånn uten videre skal kunne overta avisenes rolle. Det stiller seg en del annerledes for bloggere som sitter med spisskompetanse på et eller flere felt. Disse vil bli en viktig maktfaktor i framtiden. Det kan også være det er en del journalister med bredt kontaktnett og stor samfunnsforståelse som vil velge å utøve sin innflytelse gjennom blogging.

Helt på sidelinjen tror jeg likevel ikke jeg havner. Når avisene tilbyr relativt overfladisk stoff så vil som sagt flere søke etter alternative kilder for det som interesserer dem. Det vil gagne de fleste bloggere i form av lesertall. Jeg har noen områder jeg kan en del om, og det er nettopp det som vil bli bloggens rolle for mange. Jeg tror at mange ikke nøyer seg med å lese litt om alt. De velger heller å lese artikler som fordyper seg på et begrenset felt. Slik tenker ihvertfall jeg.

Et annet moment er at bloggeren ofte skaper et forhold til sine lesere. Kommentarer besvares, terskelen for å bidra er lavere. Det blir toveiskommunikasjon. Nettavisene har sine kommentarfelt, men jeg har til gode å se den avisen som aktivt går inn å deltar i den debatten som måtte oppstå i der.

Jeg tror vi går spennende tider i møte, uansett hva du blogger om eller hvilke blogger du leser. Helt problemfritt er det ikke. Når jeg leser en avisartikkel tar jeg det for gitt at kildene er i orden. Er mer kritisk når jeg leser blogger. Har du en blogg er du i praksis din egen redaktør. Du skriver akkurat det du vil. Du henter informasjonen der du vil og du er så objektiv eller partisk som du ønsker å være. Dermed er det mer krevende å lese en blogg. Du bør stille deg mer kritisk til det du leser. Det er nok av mennesker som vil fortelle deg hvordan du skal tenke og hva du bør mene. Hvem du velger å ha tiltro til blir ditt valg.

Hakkespett

bildelisens

3 Responses to “Bloggen i utvikling”

  • Själv journalist tycker jag som många andra att journalistkåren (i Sverige, och troligen också i Norge) får förhållandevis litet vettigt uträttat. Det har på många håll blivit alltmer som veckotidningar. Förr sökte man sig till journalistiken för att man “ville förändra världen” eller för att man tyckte att det var kul att skriva. Idag är tyvärr exibitionism motivet för många. Jag tror också att bloggarna får allt större betydelse i framtiden. Och makthavare av skilda sorter i Sverige bevakar allt mer vad som händer i bloggosfären. Dock så trodde många att de sociala medierna skulle få rekordstor betydelse i den pågående svenska valrörelsen. Men så blev det inte. Men det är förstås utomordentligt bra att vem som helst numera kan ge ut sin egen “tidning” (exempelvis som blogg). Och gör det också.

  • Zuna:

    Selv synes jeg norske aviser bidrar med veldig mye negativitet, og hvis man følger veldig nøye med på nyheter kan man få et ganske skremmende verdensbilde. De skriver selvsagt om alt som skjer som er “unormalt”- de skriver om det når noen slåss og dreper hverandre, men veldig lite om nærhet, godhet, folk som hjelper sine venner, når noen gir hverandre en klem eller en gave f.eks. Fokuset er på all urett som skjer. Det er viktig å sette fokus på det også, selvsagt, men det gjenspeiler ikke verden eller hverdagen til folk flest. Og media holder også mye fokus på at man skal være perfekt, de dyrker overfladiske verdier.Selv vil jeg prøve å blogge om noe som kan bygge opp mennesker, og være en motvekt. Og det synes jeg at du også er, det er forfriskende og godt å finne noe som er ekte. Klem fra Zuna

  • Hakkespett:

    Takk for tilbakemeldingen. Det er noen ganger man føler at man legger seg lagelig til for hogg. Det følte jeg med denne posten. Rart at det skulle være farlig egentlig. Det er bare mine tanker Takk for meningsfylte kommentarer.

Leave a Reply