Get Adobe Flash player

Mannen uten speil

Noen ganger kan jeg få noen innfall som tilsynelatende kan virke litt meningsløse. Foreksempel så fant jeg for 10-12 år sien ut at jeg kunne klare meg greit uten speil. Lite ante jeg at flere år senere skulle sitte med min egen blogg og kan dele sånne opplevelser med deg.

Hvorfor jeg i alle dager skulle finne på å droppe speil husker jeg ærlig talt ikke. Kanskje jeg hadde behov for å vise hvor lite forfengelig jeg var. Kanskje jeg rett og slett var gal. Uansett forklaring husker jeg at det fungerte aldeles utmerket. Jeg var aldri bekymret for sveisen og lignende ting.

En dag hadde jeg besøk av en kamerat. Dette var før jeg traff min kone, så jeg sov nok litt lengre på den tiden enn jeg gjør idag. Var litt sultne så vi besluttet å legge turen innom McDonalds. Etter en rask dusj og barbering dro vi avgårde.

Fremme på McDonalds blir det bestemt at jeg skal stå for bestillingen. Det er en sånn oppgave som av en eller annen grunn ofte tilfaller meg. Merket fort mens jeg stod i køen at jeg er en pikenes Jens. Fikk uvanlig mange blikk rettet mot meg. Selvtilliten var stigende. Flate for en kjekkas jeg er.

Vel plasser ved bordet hogget vi innpå, både kompisen og jeg. Likevel var det umulig å unngå å merke at jeg trakk til meg en del oppmerksomhet. Møtte mange blikk som flikket når jeg møtte dem. Det at alle fine damer har en mindre fin venninne kan vel overføres til menn. Jeg har alltid vært storsinnet og hadde ingenting imot at kameraten solte seg i glansen min.

Etter vi var ferdig med å spise hører jeg kameraten min, som heter Kenneth, mumle noe til meg. Hæ sier jeg. Kunne ikke høre ham i bråket. Det var ganske fult der. Han gjentok setningen sin. Denne gangen hørte jeg ham veldig godt. Hvorfor i helvete går du med en svær dott barberskum i øret. Jeg løftet hånden til øret og kjente noe mykt. Antagelig en klump barberskum på størrelse med isberget som senket Titanic. Kenneth lo og lo. Selv bestemte jeg meg for å innføre en ordning med speil igjen.

Hakkespett

bildelisens

4 Responses to “Mannen uten speil”

Leave a Reply