Get Adobe Flash player

Stakkars meg

Jeg er syk. Det renner fra nesen og feberen stiger. Kroppen verker ekstra i leddene for å understreke det hele. Fy flate det er synd på meg.

Det er vist bare meg som synes det. Kona tar det som en vanlig dag. Hvordan kan hun? Ser hun ikke jeg lider? Skal ikke spøke med forkjølelse. Kan fort utvikle seg. Det er klart når det er feber i tillegg så må man være på vakt.

I et verdensperspektiv har jeg det ikke så ille. Det er jeg nemlig ganske god til. Sette ting i perspektiv. Det finnes millioner av mennesker i verden som er adskillig verre ute å kjøre enn jeg. Til og med her i landet så finnes det mange som er alvorligere syke enn meg. Det bare føles ikke sånn akkurat nå.

Ungene legger ikke merke til at jeg er syk. De vil leke. Bli løftet på. Godt kona er på beina. Hun har vært sykemeldt 8 måneder med ryggplager. Hun får ta jobben. Det kan ikke forventes noe av meg idag. Skal ligge på sofaen under et teppe. Kanskje se på fotballkamp. Drikke te og spise paracet.

Det verste er at enkelte hevder at menn er noen pyser i forhold til kvinner når det kommer til sykdom. De står på uansett. Hva forventer de. Her rennet snørret ut av nesa. Feberen har forlengst passert 37,8. Skal jeg liksom fungere da. Nei vet du hva, det går ikke. Nå er det fire dager siden kona omtrent ikke kunne røre seg i fjorten dager på grunn av ryggen. Hun får ta barna, husarbeidet og lufte bikkja. Resten av tiden forventer jeg pleie. Jeg er syk.

Hakkespett

bildelisens

6 Responses to “Stakkars meg”

 • Det er lov til å synes synd på seg selv når man er syk ;) Det gjør jeg stadig vekk!!

 • Agnete:

  Haha! Dette er så utrolig typisk mannfolk. Min mann var just syk, og han gikk rundt og syns så utrolig synd på seg selv. Jeg tror helt ærlig at menn har en lavere smerteterskel enn kvinner. Pappaen min halter tilogmed når han er forkjøla….. sier sitt :p

  Du skriver så genialt morsomt!

  • Hakkespett:

   Jeg tror du har rett. Menn klager mer. Hyggelig at du synes jeg er morsom. Ihvertfall når jeg prøver å være det.

 • Hmmm. Da er det vel bare å ønske deg god bedring! Kanskje det hjelper med litt konjakk? :-)

  • Hakkespett:

   Stod over konjakken. Siden jeg skriver dette antar jeg at jeg er ute av min koma lignende tilstand. Blir noke bedre i løpet av en dag eller to.

Leave a Reply