Get Adobe Flash player

Store forventninger

Nissen er en kødd. Jeg fikk ingen iPad til jul. Det vanket en genser og en reise med betalt opphold i en uke for hele familien. Fikk sikkert noe annet også, men har glemt det i forbannelsen over at jeg ikke fikk en iPad.

Folk snakker om mennesker som er ensomme på juleaften. Kunne været alene hele året jeg om jeg bare hadde fått en iPad. Fatter ikke hvor misforståelsen ligger. Jeg har ringt mine foreldre mange ganger og minnet dem om det. Kan se ut til at familien min er disponert for tidlig demens. Var ihvertfall ingen som husket noe om en iPad på juleaften.

Forstår at jeg ikke fikk en av kona. Vi er blakke. Droppet å kjøpe julegaver til hverandre. Til resten av familien øste vi ut det som var i lommeboka. Hadde jeg hatt en iPad så er det sikkert et husholdningsbudsjett man kan legge inn. Jeg ville antagelig hatt langt bedre råd og min brødre ville fått enda flotter gaver enn den askespaden jeg kjøpte på plantasjen. Folk skjønner ikke det. Man må gi litt for å få litt. Det at jeg har stålkontroll på økonomien ville de høstet glede av hver eneste jul.

Heldigvis så har jeg bursdag to måneder etter juleaften. Jeg er født en lørdag i februar. Pappa minner meg alltid om hvordan han gikk glipp at detektimen for å ta imot meg. Hyggelig. Mitt første møte med mannen som i underkant av 40 år senere ikke gir meg en iPad til jul er altså en merkelig seanse. Han er sikkert glad for å se meg, men enda mer forbannet for å ha gått glipp at detektimen. Var ikke Derrick engang. Den begynte de å lage etter jeg ble født.

Pappa ga altså et dårlig første inntrykk, men ting endret seg fort. Nå synes jeg både mamma og pappa er skikkelig fine mennesker. Det er er sånt man må skrive om man vil ha en iPad til bursdagen. Så er det bare å sette seg ned og vente. Andre gang må det trenge gjennom.

Hakespett

bildelisens

13 Responses to “Store forventninger”

Leave a Reply