Get Adobe Flash player

Labbetuss har bursdag

I dag har jeg bursdag. Det var gøyere å ha bursdag som barn. Som voksen er det lite pakker og man føler egentlig bare at man er blitt et år eldre.

Så kom jeg over den franske damen Jeanne Louise Calment. Hun er det mennesket i verden som er dokumentert å ha levd lengst. Kjerringa ble 122 år og 164 fire dager. Tatt i betraktning av at jeg fyller 38 i dag er det ikke helt krise.

Jeg regner med å bli omtrent like gammel. Det er mange likhetstrekk mellom Calment og meg. For det første så er vi begge født i februar. Hadde hun vært i live ville hun hatt bursdag for 3 dager siden. Kan ikke ikke trekke andre konklusjoner enn at å være født i februar er en viktig faktor for et langt liv.

Et annet viktig moment som tilsier at jeg skal få et godt og langt liv er at kona er fransk. Jeg spiser bagetter og pælmer innpå vin mens jeg lytter til Edith Piaf. Det går en liter olivenolje i uken og jeg spiser bare fransk sjokolade. Om søndagene pleier vi å ha madeleines. Det er noen franske kaker. Hele denne franske livsstilen gir meg sikkert 25 år ekstra.

Sånn kort oppsummert regner jeg med å bli et sted mellom 115 og 130 år gammel. Kvinner lever i snitt lengre enn menn, men på den positive siden lever vi generelt lengre i dag.

Vet ikke hvor ideelt det er å leve så lenge. Jeg må få meg mange nye hobbyer. Jeg har jo minst 80 år igjen. Det er som et nyfødt barn. Har laget en liste. Puslespill, strikking og se på Norge rundt. Det dit jeg er kommet foreløpig. Jeg jakter på ting som passer for oss eldre. Kanskje jeg kan legge inn noe fysisk aktivitet. Calment syklet rundt som hundreåring. Kan alltids kjøpe meg en sykkel når jeg blir åtti. Som jeg har skrevet om tidligere er det umulig å glemme å sykle når man først har lært det.

Skal ærlig innrømme at jeg ble tatt litt på senga av hvor gammel jeg antagelig kommer til å bli. Må på en måte la det synke inn litt. Så må jeg finne meg en gunstig privat pensjonsordning. Trenger penger til bagetter og vin. Så skal jeg får meg en slik hatt som parodierte franskmenn har.

Jeg har kjøpt alle sesongene med Àllo Àllo på dvd. Listen very carefully, I shall say this only once .

Det er noen episoder, men jeg har tydeligvis god tid til å se dem alle. Om og om igjen.

Hakkespett

bildelisens

19 Responses to “Labbetuss har bursdag”

Leave a Reply