Get Adobe Flash player

Tanker i revers

Har du noengang tenkt over hvor heldig du er? Alle tingene du har å glede deg over? Det er fort gjort å ta det man har som en selvfølge.

Jeg har en tendens til å ta alt som er bra i livet mitt som en selvfølge. Det er ganske mange ting jeg burde være glad for å få lov til å oppleve. Jeg er rett og slett ikke flink nok til å verdsette det positive.

 

Derimot så er jeg ganske flink til å henge meg opp i ting som kanskje ikke er så viktige. Faktisk kan jeg finne på å gi ting som er relativt ubetydelige så stor plass i livet mitt at jeg ikke klarer å se hvor heldig jeg er.

 

Jeg har alt jeg trenger og ganske mye som jeg strengt tatt ikke trenger. Dersom jeg tar det positive i livet mitt og trekker fra det negative ender jeg opp med et kraftig overskudd av positive ting.

 

Hvordan kan det da ha seg at jeg blir så fokusert på det negative? Hvorfor overskygger ikke gleden over alt som er bra det lille som er negativt? Jeg tror det er på tide med en titt i speilet.

 

Alle de tingene som jeg tar som en selvfølge er ikke nødvendigvis det. Jeg er heldig som har det så bra og opplever så mye fint. Det er mange mennesker som ikke har det like bra. Det er nærmest et hån mot dem å ikke verdsette hvor heldig man er.

 

De tingene jeg opplever som motgang er som oftest bagateller i den store sammenhengen. Det er når jeg velger å fokusere på ting jeg oppfatter som negativt jeg mister meg selv. Tankegangen er helt feil. Dersom jeg i stedet har fokus på alt det positive i livet mitt vil jeg ha mer energi og pågangsmot til å takle det som måtte komme av eventuell motgang.

 

Det er teorien. Praksis er noe helt annet. Det er vanskelig å tenke slik, men jeg skal forsøke. Har lite å tape og mye å vinne.

 

Hvorfor i alle dager skriver jeg dette? Jeg som pleier å tulle litt i innleggene mine. Det er fordi jeg har møtt en del motgang i det siste. Bare en av tingene har vært en virkelig stor sak som virkelig går inn på meg. Så har det i etterkant hvert noen småting. Disse småtingene er blitt altfor store. Jeg mistet evnen til å glede meg. Det er den jeg vil finne tilbake til. Jeg føler jeg beveger meg i riktig retning. Av og til kan det være lurt å gjøre opp status. For meg er den som følger. Jeg har et stort problem som jeg preger meg og en uendelig rekke med ting å glede meg over. Det er da ikke så galt.

 

Hakkespett

 

bildelisens

 

29 Responses to “Tanker i revers”

 • Jeg tror vi alle kan blåse små ting stort innimellom, noen oftere enn andre.
  Jeg er stortsett et positivt menneske, men …akkurat nå kjennes hele verden som en eneste stor mur mot meg og mot alle andre som sliter med psykiatrien…ting er vanskelig, det er vondt å ikke bli hørt..jeg trenger også å fine tilbake til det positive inni meg, den plasseen inni meg som ser på verden som en god utfordring, ikke farlig å stor og som bare motstand som nå.

  • Hakkespett:

   Håper ikke du føler innlegget var myntet på deg. Da jeg leste om din vonde situasjon hadde jeg allerede skrevet det. Det er mer en observasjon om hvordan jeg selv fungerer.

   • Nei, føler ikke at du tenkte på meg når du skrev dette, men kjenner meg mye igjen i det du skriver. Du trenger ikke være redd for å tråkke noen på tærne med ordene dine, skriv så fritt som du bare ønsker, jeg tror de aller fleste med litt mellom ørene ser forskjellen på galgenhumor, person angrep og selv innsikt ….. eller hva ?

 • Du har så rett,vi er heldige som har det så bra,men når vi lever midt oppi det,så glemmer vi det rett og slett,og så klager vi likevel.
  Utrolig lett å fokusere på det negative,og gjøre 1 fjær til 10 høns,og skape oss store katastrofetanker på ting som knapt nok hadde utløst en rystelse på størrelse med en fjert. Vi glemmer så altfor lett det positive vi har i hverdagen,og det enda vi har så mye å være happy for.

  Håper motgangen løsner,og at du finner tilbake til alt det gode,det fortjener du kompis :)

  klemmer

  • Hakkespett:

   Jeg ser at motgangen løsner. Den er ikke sykdomsrelatert, men tar så mye av overskuddet mitt. Derfor er jeg litt dårlig til å kommentere og postene kommer ikke like tett som tidligere.

 • Det er godt å kan la være å tulle med alt bestandig, og ta en realitetssjekk med seg selv en gang i blant også. En dag står du å ser tilbake på motgangen. Lykke til på veien :)

  • Hakkespett:

   Er i ferd med å være der nå. Ser at dette går min vei. Likevel så er det en prosess jeg må gjennom. Sakens natur gjør at den blir litt tidkrevende.

 • Nå skal jeg gi deg noen ord som jeg virkelig håper du kan få nytte av. De har nemlig hjulpet meg mang en gang.

  Et gammelt kinesisk ordtak sier:

  “Hvis du har et problem du kan gjøre noe med, er det ingenting å bekymre seg over.

  Hvis du har et problem du IKKE kan gjøre noe med, er det heller ingenting å bekymre seg over.”

  Som sagt; Dette har hjulpet meg til å fokusere konstruktivt mang en gang.
  Håper det kan være til nytte for deg også. Lykke til! :0)

 • Kloke ord, Hakkespett. Det er virkelig lett å glemme alt man kunne vært glad for, og la de negative tingene dominere.
  Og, syns du har rett i at det er nærmest et hån mot de som VIRKELIG sliter. Som ikke engang har de elementære tingene som vi tar som en selvfølge. Vi nordmenn må vel snart innrømme at vi er litt bortskjemte, tross alt (selvom MYE ikke fungerer 100% i norge heller, og at vi burde kunne forvente mer av et rikt land) Så kan vi i det minste være takknemlige for det vi HAR.

  Viktig påminnelse du kommer med! Livet er jo ikke BARE tull og tøys. (Selv ikke for en skjønnhetsblogger;))

 • Du inspirerte meg Hakkespett!! til å opprette en ny kategori (under girls just wanna have fun): and wise words… inspirert av deg!
  Er ikke ment som reklame dette, ville bare si du inspirerte meg :) håper det er ok?

 • Det er fint å se at du har en alvorlig side også, selv om innleggene dine alltid får meg til å smile. Noe jeg er veldig glad i å gjøre, naturligvis. ;)

  Jeg tror det er litt sånn at om man har et stort problem, så kan de små problemene som følger etterpå, føles like store som den følelsen man satt med da. Det er også viktig å ta seg tid til å akseptere at man er lei seg eller hva det måtte være, for hvis man fortrenger de følelsene, vil de bygge seg opp uten at man merker det selv. Da tror jeg i hvertfall det straks blir litt lettere å glede seg over de gode tingene. Men det blir jo som du sier, å gjøre opp status. Kanskje det ikke handler om å ignorere det negative, for i den store sammenhengen vil alt være bagateller, men om hvordan man gjør det?

  Håper at det går bedre for deg snart!

  • Hakkespett:

   Tror du er inne på noe. Om man har et problem og det dukker opp et nytt så er det fort gjort å tenke å nei ikke enda mer nå. F.eks røk lyspæra på bilen min rett etter at jeg ko i den situasjonen som gjorde at jeg tok meg en pause. Jeg blåste det helt ut av proposjoner. Det er jo bare å gå til bensinstasjonen og få den byttet.

   Ting går mye bedre nå. Jeg har litt avstand til situasjonen. Skal bare ha noen ting helt avklart så er jeg den gamle meg på godt og vondt.

 • Jeg har selv opplevd mye motgang og tøffe tak, og jeg har blitt veldig flink til å se små gleder og positivitet i hverdagen. Tror det er en forsvarsmekanisme for å ikke gå helt til grunne… Absolutt en ting å ta med seg i hvertfall!
  Men alle burde bli flinkere til å se hva vi har, og ikke hva vi ikke har! =)

 • Det er så vondt når man fokuserer på problemene. Løsningen for meg er innmellom å starte med nye, rare prosjekter som får tankene bort fra det negative. Noe som motiverer meg. Så man har noe å strebe etter.

  • Hakkespett:

   Det må være idealet. Alt for lett å henge seg opp i problemer. Noen av oss er flinkere til å tenke slik enn andre. Tror jeg er ganske dårlig til det, men jeg øver meg.

 • Det er viktig å tenke på de positive tingene i livet, men det må være lov å tenke på motgang, også. Den er jo der for den det gjelder, selv om det sikkert er en bagatell i den store sammenhengen.
  Men positive tanker er en virkelig bra greie! :)

  • Hakkespett:

   Det sies at det mentale f.eks har effekt for hvor fort man blir frisk etter sykdom. Om jeg kunne krysse av på et skjema hadde jeg krysset av på at jeg bare ville tenke positive tanker. Livet er litt mer komplisert, men jeg prøver å bli en mer positiv person.

 • Jeg tror ikke man skal drive å sammenligne hvilke problemer som er verst eller om dine problemer er bagatellproblemer sammenlignet med andres, for de er reele problemer for deg, dermed er det lov å synes det er et problem og noe som er vanskelig. Det er lov å kjenne på vonde og vanskelige følelser, faktisk viktig og, for å komme seg videre. Men det som derimot ER viktig og som du skriver så fint, er å også klare å fokusere på det i hverdagen som er positivt, for ikke å drukne i negativiteten, for det er ikke bra, ikke for noen, uansett hva det positive eller negative er. Synes du har utrolig mange fine innlegg jeg Hakkespett, både de morsomme og de mer alvorlige innleggene.
  Klem fra Betty.B

  • Hakkespett:

   Problemer er er subjektive som du skriver. Liten vits å sammenligne. Tusen takk for fine ord. Av en eller annen grunn jeg ikke finner ut av får jeg ikke beskjed når noen kommenterer meg lengre. Det er litt dumt for jeg synes det er fint med dialog.

 • Motgang gjør deg sterk sies det.. Håper gleden din snart finner veien hjem igjen!
  Heia Start, og ønsker deg en fin påske sammen med familien din :) Satser på at barna dine har laget påskepynt i barnehagen som gir deg litt glede :D Ikke glem å putte en godteribil i microen, moro det!

  • Hakkespett:

   Jeg og guttungen satt og så på kampen. Morsomt når de vinner. Jeg er typen som skrur av når det andre laget scorer.

   Jeg husker vi snakket om Arngren biler en gang. Har ikke testet det enda, men ungene sover og har en åpnet pose i skapet. Mulig jeg gjør et forsøk.

Leave a Reply