Get Adobe Flash player

Savn

Har vært et par tunge dager. Coockie, familiens hund måtte avlives for et par dager siden grunnet sykdom.

 

Coockie

Hunden vår.

Det er aldri lett. Tross dyrelegens anbefaling. Til syvende og sist blir valget overlatt til hundeeier. Da er det ikke lett å bestemme seg at for at nok er nok.

 

I en kort periode har jeg unnlatt å ta stilling til det. Etter besøk hos veterinær mandag var det ingen vei utenom. Jeg måtte bestemme om Coockie skulle få leve eller dø. Et umulig valg.

 

Alle instinkter sier meg at det er galt å ta liv. Samtidig er det et spørsmål om hvor mye hunden skal lide.

 

Det å ha en hund i familien er sunt og berikende. Den blir som et fullverdig familiemedlem, Dermed blir det ganske absurd å fatte en beslutning om at nå er det nok.

 

Coockie er ikke mer. Hun ble 10 år gammel. Jeg kommer aldri til å glemme henne, men vil for alltid måtte leve med valget jeg tok. Det gjør vondt.

 

Hakkespett

 

9 Responses to “Savn”

 • Det er trist å måtte avlive et dyr man har hatt så lenge,man knytter jo så nære bånd. Likevel var det sikkert det lureste valget når hunden var syk,det hadde nok vært minst like smertefullt for dere å sett at han hadde det vondt…

  Legger igjen klemmer.

 • <3! Det beste var nok å høre på veterinærens anbefaling, selv om det er vanskelig.

 • Huff.. Sånne ting er aldri lett. Og jeg inbiller meg at det er ekstra vanskelig med hunder. De blir en større del av familien enn f. Eks en katt eller ett marsvin. Selv er jeg oppvokst med katter. Men min onkel og tante hadde en hund, som desverre også måtte avlives for noen år tilbake. Selvom jeg aldri har kjent den hunden på samme måte som de som levde i samme hus, så savner jeg han mye, selv etter mange år.. Det er veldig spesielt å få bli kjent med dyr.

 • Off, det er så ufattelig trist.. Aldri moro å måtte ta det valget, men det er ofte det beste. Vondere å se når de lider mer og mer for hver dag som går. Pappaen min brant hundekurva vår gamle hund lå i, han klarte ikke se på den..
  Kjempe søt hund :)

 • Det er ingen grunn til å ha skyldfølelse for det vanskelige valget du tok. Nå er hun fri for smertene, og jeg tror det hadde vært like vondt å se henne svinne hen pga helseproblemer. Og ikke minst vondt for henne. Take care Hakkespett.

 • Huff, har vært igjennom det samme selv. Utrolig tungt. Men det er en ansvarsfull avgjørelse, som de fleste dyreeiere må igjennom. Man skal alltid være klar over at man som oftest overlever de dyra man anskaffer seg.
  Fin hund hun Coockie da.

 • synne:

  Stor klem og varme tanker.

 • Det er vanvittig sårt og vondt å måtte ta en slik avgjørelse, allikevel er det dette ansvaret man må ta på seg når man skaffer seg et dyr. Dyr skal ikke lide..selv om det bringer oss mennesker smerte ved å ta slike valg. <3

 • Uffa ja, slike valg er grusomme… Vi hadde rotter for en stund tilbake. Og da måtte vi ta mange slike valg…

Leave a Reply