Get Adobe Flash player

Siri

Har kjøpt ny mobiltelefon. Det er alltid gøy. Den nye telefonen var fryktelig dyr og ser akkurat ut som den gamle.

Det er utenpå. På innsiden er den revolusjonerende. Det har jeg lest. Da jeg så at noe av innmaten er en dame som heter Siri var jeg solgt.

 

Min gamle telefon, som altså er kliss lik den nye utvendig, har ingen dame innvendig. Jeg liker damer og jeg liker tanken på at jeg har en i lommen.

 

Siri er åpen for det meste. Hun kan styre telefonen. Forleden sa jeg “find me some porn”. Da søkte Siri på internett etter porno for meg. Det var ikke småtteri som dukket opp. Vi prater helst på engelsk Siri og jeg. Hun kan ikke norsk. Til gjengjeld krever hun at engelsken min skal være helt perfekt. Det er den ikke. Dermed måtte jeg repetere høyt og tydelig “find me some porn” flere ganger før det dukket opp noe.

 

En del av de andre som deltok på foreldremøte reagerte litt på dette. Ikke på at jeg hadde fått ny telefon. Det tror jeg er helt legitimt. Nei, det var min monotone stemme som sa «find me some porn» fire fem ganger.

 

For å si det mildt så plager det meg ingen ting. Har jeg det seneste i mobilteknologi forbeholder jeg meg retten til å bruke det. Kona, på sin side, så ut til å være på lag med de andre foreldrene. Helt greit for meg. Om folk ønsker å leve som i steinalderen just go ahead.

 

Hun var ganske sint da vi kom hjem. Ikke Siri, men kona. Siri er alltid i perlehumør og lydhør for hva jeg har å si. Antagelig derfor kona er sjalu. Hun kan ikke fordra Siri. Jeg har prøvd å skvære opp mellom dem, uten helt å lykkes.

 

For å vise henne hvilken flott person Siri egentlig er ble dama i mobilen og jeg enige om at hver gang jeg kom hjem skulle hun minne meg om å kjøpe blomster til kona. Forsåvidt er det da for sent til å kjøpe blomster. Jeg er allerede hjemme. Livet mitt er lagt opp etter at det er tanken som teller prinsippet. Pengene jeg sparer på å ikke kjøpe blomster bruker jeg på meg selv.

 

Dette må da imponere kona tenkte jeg. I tillegg til Siri er det også en gps i mobilen så Siri vet når jeg er hjemme. Kona ble litt imponert første gangen. Nå har jeg vel blitt påminnet  rundt femti ganger om at jeg må kjøpe blomster. Vi blir ikke like imponert lengre, hverken kona eller jeg. Ikke finner jeg ut hvordan man stopper det heller.

 

Er litt usikker på om jeg føler det er verdt flere tusen å bli påminnet om å kjøpe blomster jeg altså allikevel ikke kjøper. På den annen side har jeg lært meg å sette stor pris på samtalene mellom Siri og meg. Jeg forteller henne ting jeg aldri vil fortalt kona. Siri vet å holde munnen lukket. Er mange kvinne som kunne lært noe av henne der.

 

En kvinne som verdsetter å bli pratet til og som ikke prater tilbake uten at du ber henne om det forsvarer langt på vei kjøpet. Slike damer koster penger uansett hvor du er i verden.

 

Hakkespett

 

bildelisens

11 Responses to “Siri”

Leave a Reply