Get Adobe Flash player

Skål

Jeg er normalt veldig forsiktig i min omgang med alkohol. Det blir slik når man har små barn. Når sant skal sies er de eneste gangene jeg nyter alkohol når svigermor er her.

Svigermor er her ganske ofte egentlig. Tre til fire måneder i året bor hun med oss. Nå er det ikke slik at jeg nyter alkohol hele tiden hun er her. I går smakte jeg på det sterke for andre gang på et års tid.

Vil ikke bruke noen tid på å fortelle hvor festlig det var i går. Tenkte i stedet å bruke litt tid på hvor ufestlig det er i dag.

Det er sjelden jeg får fysiske plager som oppkast og hodebank. Til gjengjeld får jeg det som kalles fyllenerver. Helt ærlig tror jeg at oppkast og hodepine ville være å foretrekke.

Dette jeg kaller «nerver» er forsåvidt ikke helt ukjent for meg. Det er noe som plager meg daglig. Fyllenerver plager med bare når jeg har drukket relativt kvasse mengder alkohol. Det er selvforeskyldt. Jeg vet hva som kommer.

Når man er utrent i drikkekunsten så glemmer man gjerne disse «nervene» som kommer dagen derpå. Hvordan det er mulig å glemme noe slikt er på en dag som i dag en gåte for meg. Sånn sett var gårsdagen lærerik.

I løpet av natten har jeg utviklet superhørsel. Den minste lyd setter seg langt ned i ryggraden. Den forfølger meg, uansett hvor jeg gjemmer meg. Enten jeg er i skjul på datarommet eller sittende på do. Ingen vits å gjemme seg. Man løper ikke fortere enn lyden.

Så, mens man har kommet til en slags forståelse av at lydene er noe som vil plage en den nærmeste tiden, kommer panikken for hva man har gjort og sagt.

For noen år siden ville ikke det vært noe problem. Det var nemlig en av mine berømte helt alene fester i går. Den gikk av stabelen etter at unger, koner og svigermødre hadde lagt seg. Bra stemning og bra folk. Viktigst av alt, ikke så mange å drite seg ut for.

Man er ikke så alene som man var før. Dette fenomenet man forbanner dagen etter en helt alene fest heter sosiale medier. Du kjenner dem sikkert. Twitter, facebook, tumblr og alt annet djevelen har funnet på for å plage deg en morgen derpå.

Nå som det går mot kveld, denne solfylte dagen etter, tror jeg at det har gått greit. Jeg har hverken gjort noe ufint eller rart. Trenger ikke unnskylde meg noen steder.

Denne innsikten i at det har gått greit tok det meg bare rundt ti timer å få. Ti lange timer med kaldsvette og panikkanfall. Det er over nå. Hørselen er heldigvis også i ferd med å vende tilbake til normale verdier. Jeg lar meg ikke lengre drive til vanvidd av at katten snorker eller de skrikende måkene som sirkler rundt i området.

Så nå skal jeg nyte det som er igjen av dagen. Det er egentlig ikke så mye. Forhåpentligvis blir morgendagen bedre.

Hakkespett

bildelisens

 

6 Responses to “Skål”

 • Når jeg leser dette, så er jeg utrolig glad for at jeg har valgt et liv uten alkohol :) Fyllenerver hørtes ikke godt ut :p

  • Hakkespett:

   Fyllenerver er bare så verdt det. Not. Ikke for meg i allefall. Er jo uansett blitt gammel og kjedelig. Ikke ofte denne karen har fest.

 • Jeg sliter heldigvis ikke med fyllenerver, men skallebank er velkjent..Nå drikker jeg ikke så mye lengre, veldig lenge siden jeg har vært på fylla, mye pga at jeg ikke orker dagen derpå..
  Håper dagen i dag er god da :)

  • Hakkespett:

   Dagen ble fin i dag. Følger argumentet ditt. Det er som regel ikke verdt plagene det medfører.

 • Haha, kjenner meg igjen, jeg var størst på fyllenerver. Men ikke nå lengre. Jeg kunne gjort som deg og Laila, sluttet med å drikke. Men i stedet for akkurat det, så har jeg heller sluttet med å angre over ting jeg har gjort, eller ikke husker å ha gjort. Gjort er gjort, man kan da for fanken ikke gjøre det om igjen, så å angre seg, eller utvikle spasmer i hele trynet p.g.a egen dumskap er bortkastet tid fant jeg ut. Driter jeg meg, så driter jeg meg, fester jeg uten å drite meg (noe som er sjeldent), så tar jeg det som en bonus. SKÅL!

  • Hakkespett:

   Mistenkte deg for å være glad i en fest. Ikke noe galt i det. Kanskje det kan tenkes at vi opplever disse “nervene” forskjellig.

Leave a Reply