Get Adobe Flash player

Bomullspinne

Jeg har et ørevoksproblem. Spesielt om sommeren, når jeg bader med hodet under vann, tettes øregangen med voks. Da bruker jeg bomullspinner for virkelig å få dyttet voksen fast i trommehinnen.


Rett som det er må jeg til legekontoret for å spyle opp øregangene. Egentlig skal man ikke bruke q-tips på denne måten. Det frarådes på det sterkeste å stikke noe i de indre øreganger.

En gang satt det bomfast. Legen måtte røske det ut med en slags tang. Jeg kjente hud som ble revet av trommehinnen og etterpå rant det blod ut av øret. Det er den eneste gangen jeg har grått under legebesøk. Smertene var ikke til å holde ut.

Man skulle kanskje tro denne opplevelsen ville gitt meg traumer. At jeg hadde lagt bommulspinnen, eller q-tips om du vil, for hat. Det har jeg ikke. Selv om det som regel ikke er noen bruksanvisning på emballasjen forstår jeg det var min feil.

Jeg har tvertimot utviklet en stor beundring for bomullspinnen. Sågar står den for meg som en av menneskehetens viktigste oppfinnelser. Ikke for hva den gjør, men for måten den er designet på.

Noen liker iPhone, sportsbiler eller designmøbler. Jeg like altså q-tips. Årsaken til det er like enkel som q-tips er genial. Den utnytter begge ender av stammen.

Tenk deg tannbørster, malerkoster eller oppvaskbørster. I likhet med en rekke andre produkter består disse av en stamme hvor det unike med produktet er plassert i enden. Bare i den ene enden vel og merke.

Ville ikke oppvaskbørsten gitt mer for pengene, bedre materialutnyttelse og vært mer miljøvennlig om det hadde vært en børste i hver ende? Du trenger ikke sjekke oppvaskbørsten din. Jeg garanterer deg at den bare har børste på en side.

Det er respektløst overfor oss forbrukere. Det er 2012. Vi er opptatt av å redde verden. Sørge for at våre barnebarn har en jord å bo på. Så tillater altså de kyniske jævlene seg å levere produktene sine med en helt fin, ubrukt ende. Jeg blir så rasende at jeg knapt finner ord.

Hvor er visjonene? Vi blir stadig flere her på jorda. Vi bor trangere. Hvorfor tilbys ikke butikkene kombinasjonsbørster? Gi meg en stamme med tannbørste i den ene enden og dobørste i den andre. Klart jeg ville kjøpt den. Billigere, plassbesparende og miljøvennlig.

Til syvende og sist dreier dette seg om penger. Mye penger. Produsentene tjener store summer på at jeg kjøper spesialiserte produkter på enslig stamme. De har ingen interesse av å selge tohodede produkter. Ikke før vil alle reiser oss og sier klart fra om hva vi vil ha. Jeg vet hva jeg ønsker. Gjør du?

Hakkespett

bildelisens

11 Responses to “Bomullspinne”

 • Enig med @Bugge, reiser meg herved i protest mot "produkter på enslig stamme": http://t.co/6YFsbzZM

 • Ja, q-tipsen er genial, den kan brukes til så mangt. Ørerens, vasking på steder man ikke kommer til (bak dolokket, nedi sluket, osv), ta på øyenskygge, rense sår, osv. Til og med katten vår elsker å leke med q-tips. Veldig greit, for det er mye billigere enn tøymus.
  Ideen din om dobørste i den ene enden og tannbørste i den andre, må jeg være ærlig å si at jeg ikke er helt i målgruppen.. kremt… Jeg ville derimot kjøpt oppvaskbørster i begge ender, genialt!
  Dessverre har samfunnet lagt opp til at ting ikke skal vare lenge. Bare å se på mobiltelefoner. Hvis du har en Nokia 5110 liggende, kan jeg vedde på at den fortsatt fungerer. Nå har mobiltelefonene blitt en forbruksvare og de er designet for at de ikke skal vare så lenge.
  De nye bilene er konstruert på en slik måte at det skal være ekstra vanskelig å mekke selv. De store pengene er det merkeverkstedene som håver inn, derfor vil de at du skal sende inn bilen din på reperasjon fremfor å ordne det selv.
  Nei, mye var bedre i gamle dager.. sukk..

  • Hakkespett:

   La merke til det du skrev om bil. Forleden gikk den ene lyspæren. Kjørte ned til en kombinert verksted/besinstasjon. Selv der klarte de ikke bytte pære. Måtte dra på merkeverkstedet for å skifte den. Det er vel det som kalles ettermarked og generer sikkert bra med penger til forhandlerne.

   Helt enig med deg. Mye var bedre før.

 • Jeg dævver. Det mest tragikomoske oppi det hele her er at jeg brukte en q-tips her om dagen (kanskje forrige uke) og dytta litt sånn voks lengre inn tydeligvis. Vanligvis går det veldig greit altså, men nå er det liksom litt tett i det ene øret…bør vel ta en sånn skylling. Går altså ikke til legen for å løse det opp, hvertfall ikke nå som du har fortalt denne historien…..
  Oppvaskbørste i begge endene er jeg helt med på derimot..

  • Hakkespett:

   Seriøst så var det noe av det mest smertefulle jeg har vært ute for. For orden skyld så har jeg flusha årene mange ganger. Bare denne ene gangen det har vært vondt. Drypp litt matolje i ørene i tre dager før du drar til legen.

   Ingen kan vel være mot tohodede oppvasbørster.

 • Ingenting er som følelsen av å trøkke en q-tips opp i øret! Mmmmmm! Ser hva du mener ang. tohodede redskaper, og jeg er veldig enig med deg. JA til tohodede oppvaskbørster!

 • Har lagt til din side på norgesbesteblogger.net nå :) Lykke til!

 • Roy:

  Hehe…du kan jaggu sette ord på det mange tenker :) Husker godt en annen kommentar du hadde ang toalett-børsten…..haha! Godt at se at du er tilbake! Var ‘hjemme’ i sommer, men ble litt for travelt til besøk, neste gang? :D

Leave a Reply