Get Adobe Flash player

Pelsdott

Tenk deg om du en dag våknet og livet ditt var en drøm. All vennene, opplevelsene og tingene du har blir erstattet av en ny virkelighet. Det som drar deg ut av drømmen er et kraftig drønn. Senere skal det vise seg at det stammer fra ei gulrot. Du har sagmugg i øyet. 

Livet du våknet til er som marsvin. Du kan ikke, som i drømmen, moonwalke. Ingen armer. Fire bein.

 

Det er det som ville plaget meg mest. Jeg er glad i armene mine. Beina er helt ok, men jeg bruker dem mest til transport. Det er armene som gir meg opplevelser.

 

Det ville unektelig sett litt komisk ut om jeg forsøkte å drikke kaffe med foten. Da forutsetter jeg selvsagt at jeg vil klare å tilbrede den. Foreløpig er jeg ikke helt der. Morgenens forsøk stoppet brått da jeg knuste en kopp. Det grepet som er i fingrene mangler i tærne.

 

For å forstå hva det vil si å være menneske må man tre ut av rollen som ett. Det er det jeg gjør i dag. Jeg lever og observerer gjennom øynene til et marsvin.

 

Jeg har inngående kjennskap til marsvin. Jeg hadde et boende hos meg for flere år siden. Så har jeg lest en bok. Marsvinet het den og ligger antagelig pakket sammen fiskene og undulaten i en kartong i garasjen.

 

Er det noe jeg har fått ut av dagen så langt er det at ikke alle passer til å være marsvin. Kanskje minst av alle meg,  her jeg sitter i shorts, drikker kaffe og spiser sjokolade. Ingen ville finne på å ta meg for et marsvin. Hei tjukken, marsvin bruker ikke shorts, drikker ikke kaffe og spiser antagelig ikke kvikklunsj.

 

Heldigvis er jeg glad i gulrøtter. Det er det som er halmstrået mitt. Dessverre er jeg gladere i skiver med gulost og nykokte egg. Dermed ender mitt liv som marsvin nesten før det er i gang.

 

Jeg fikk ikke observert så lenge jeg ønsket. Ikke på måten jeg ønsket heller. Selv om jeg en liten stund var et marsvin klarte jeg aldri å gi slipp i mennesket i meg. Det er helt greit. Jeg er sikker på marsvinene har det på samme måten.

 

Hakkespett

 

bildelisens

4 Responses to “Pelsdott”

 • Hahaha, er det muuulig tenker jeg bare. Ja det er faktisk mulig, for du skriver det visstnok.. :D
  Ja tenk å være et marsvin i bur, heldige de :) Man kan nok kle på et marsvin en shorts, og fore det med kaffe og sjokolade. Hvor lenge det hadde levd vites jo ikke men :)

  • Hakkespett:

   Det kunne sikkert levd en stund med shorts. Hvordan det er med sjokolade vet jeg ikke. Kaffe hører med.

 • Hahahaha, jeg klarer ikke la være å le når jeg leser innleggene dine altså. Det begynner liksom sånn naturlig, og så BANG, så ler jeg høyt. Men du er jo ikke den første som tenker hvordan det ville vært å være et dyr. “Hvilket dyr ville du været?” er vel et spøramål mange har sått, og stilt.

  • Hakkespett:

   Mennesket er vel et dyr det også. Når det gjelder å være et annet dyr har jeg altså bare prøvd marsvin.

Leave a Reply